este un sistem de ceramică presată din disilicat de litiu întărit cu oxid de zirconiu, capabil să reproducă fidel cromatica dintelui natural și dinamica luminii, fiind un model renumit de ceramică presată, utilizată cu precădere de către tehnicienii dentari. Gama VITA Ambria oferă numeroase avantaje, cele mai importante fiind reprezentate de prelucrarea eficientă și precisă a lucrărilor.
Ceramica presată Ambria este caracterizată în principal de prelucrarea sa eficientă și rezultatele estetice obținute, fiind folosită cu precădere în rândul reconstrucțiilor delicate, cum ar fi fațetele dentare, inlays/onlays, coroane dentare totale sau parțiale și punți cu trei elemente până la al doilea premolar.
De ce VITA Ambria?
Prelucrarea eficientă și fiabilă este asigurată pe parcursul întregului proces, de la faza de ambalare, până la presare și fațetare. Fiecare etapă dispune de componente armonizate ale sistemului, care au rolul de a obține cele mai bune rezultate.
Acestea sunt presate cu precizie printr-un strat minim de reacție, datorită faptului că masa de ambalat și materialul sunt perfect armonizate între ele.
Finalizarea este de asemenea eficientă - stratul minim de reacție poate fi sablat într-un timp scurt și ușor, fără nevoia unei tratări ulterioare în baia de acid.
Sistemul de ceramică presată VITA Ambria include pastile ceramice în două grade de transluciditate (T/HT) și două mărimi (S/L), sistem de conformatoare, masă de ambalat, lichid, precum și pistoane de presare.

Materialul calitativ al acestui tip de ceramică oferă un joc sclipitor, multifațetat de culori și lumini, realizat cu ajutorul translucidității, opalescenței și fluorescenței naturale! Astfel, se pot obține foarte ușor nuanțe identice cu cele ale dinților naturali - sistemele de determinare a nuanțelor vizuale și digitale VITA Zahnfabrik, nuanțele dinților pot fi Restaurările realizate sunt rezistente în timp, datorită ceramicii din disilicat de litiu întărită cu oxid de zirconiu de mare stabilitate (> 550 MPa).
De asemenea, este important să știm că VITA Ambria poate fi lustroită eficient, până la luciu intens, datorită microstructurii omogene. Mai mult decât atât, ea prezintă suprafețe omogene, netede, fără defecte - fapt testat în toate cele trei etape de prelucrare a ceramicii (prelucrarea cu freza diamantată, lustruirea grosieră și fină).
Interviu cu tehnicianul dentar Jürgen Freitag (Bad Homburg)

Chiar dacă tehnologiile CAD/CAM s-au bucurat de un succes internațional răsunător, multe laboratoare dentare folosesc încă ceara pentru conceperea, arderea și presarea protezelor dentare din ceramică. Din păcate, aceasta este realitatea.
Tehnicianul dentar Jürgen Freitag MDT (Bad Homburg) a încercat deja ceramica presată VITA Ambria în cadrul a peste 50 de restaurări, pe 20 de pacienți diferiți. Echipa VITA Ambria a realizat un interviu cu dânsul, iar în cele ce urmează vom împărtăși cu voi experiențele sale alături de noul material și vom descrie integral protocolul său ce presupune ceramica din furnir universal VITA LUMEX AC.
Întrebat dacă alegerea VITA Ambria pentru presa ceramică i-a influențat procesul de lucru, Dl. Freitag spune: “Metodele mele generale de lucru nu s-au schimbat deloc de când folosesc VITA Ambria. Am folosit pur și simplu componentele corespunzătoare ale sistemului, cum ar fi inelul, materialele, lichidul și pistonul, conform instrucțiunilor de lucru. De asemenea, nu a existat nici un fel de diferență în timpul procesării.
Singurele modificări prezente au fost de natură pozitivă: precizia, estetica vie și acuratețea absolută a nuanței care se potrivesc standardului de nuanță VITA pe care îl pot realiza acum cu acest tip de ceramică.”
Procesul de finisare și rezultatele presei imediat după deversare au fost și ele subiecte în cadrul acestui interviu!
“Stratul de reacție este minim. În timpul deversării și sablării, materialul s-a dovedit a fi extrem de robust și de stabil. Nu a trebuit să acord mai multă atenție, așa cum s-a întâmplat în cazul altor tipuri de ceramică presată.
În timpul fazei de testare, am folosit sablare puternică la 2,5 și până la 3 bari, cu o dimensiune a particulelor de 110 μm, fără a avea efecte negative. Conform instrucțiunilor de utilizare, dimensiunea particulelor ar trebui să fie de numai 50 μm și presiunea de 4 bari. Chiar și atunci când am lucrat cu șlefuitoare de cauciuc abrazive, materialul a dat dovadă de stabilitate.”
În ceea ce privește potrivirea marginilor, atât în laborator cât și pe pacient, tehnicianul dentar Jürgen Freitag MDT crede că “marginile de restaurare sunt clar definite, din pricina stratului minim de reacție. Interacțiunea dintre materialul de investiție și sticla ceramică duce la rezultate care sunt stabile dimensional.
După finisare, am pus restaurările pe model și s-au potrivit de minune. Am primit același feedback și din partea cabinetului stomatologic. Nu au existat deloc probleme cu potrivirea în timpul procesului de integrare, chiar și cu reconstrucții totale care au fost ceva mai complexe.”
Întrebat care sunt posibilitățile pe care le vede între colaborarea dintre ceramica presată VITA Ambria și VITA LUMEX AC din furnir universal, Jürgen Freitag MDT răspunde: “Nu am experimentat niciodată cu adevărat acest tip de calitate a modelării. Datorită dimensiunii particulelor, materialele pentru furnir pot fi modelate cu o atingere foarte delicată.
În combinație cu stabilitatea remarcabilă, sunt capabil să realizez forma dorită mult mai repede, cu mai puține ajustări. Reducerea cu VITA Ambria și individualizarea posibilă cu ajutorul VITA LUMEX AC fac din această asociere un adevărat model de viitor pentru mine, ce îmi permite să obțin rezultate estetice într-un mod rapid și fiabil.”

Întreaga gamă de produse VITA este disponibilă în oferta POKA. Descoperă elementele viitorului care vor schimba în mod radical rezultatele obținute în laboratorul dentar.